3/10/08

Ταινίες του σαββατοκύριακου 04-05/10/2008




Λοιπόν άρχισα να βλέπω και τα στατιστικά των ταινιών της τηλεόρασης. Προσέξτε τα βγαίνου χρήσιμα συμπεράσματα. Κάποια στιγμή υπόσχομαι να σας δώσω πολύ αναλυτικά στοιχεία για τις ταινίες των ελληνικών καναλιών. Αυτό Σαββατοκύριακο έχουμε 18 ταινίες το Σάββατο (εκτός των ταινιών της NOVA και του Σινέ+) και 16 ταινίες της Κυριακή. Από μια πρώτη ματιά έχει μάλλον καλή επιλογή ταινιών. Εγώ ξεχώρισα τις παρακάτω :


Χάος - των αδελφών Ταβιάνι. Γυρίστηκε στη Σικελία αρχές δεκαετίας του 80. Παίχτηκε στην Ελλάδα το 1984. Το είδα τότε. Καταπληκτική ταινία με θέμα τον έρωτα, την μετανάστευση, την φτώχεια....όλα αυτά μαζί. ΑΠό το Κανάλι της Βουλής στις 10 το βράδυ.

Το νόημα της ζωής- (NICELAND) - Ισλανδός σκηνοθέτης, αμερικάνοι ηθοποιοί, η ταινία του 2005 και εξαιρετική. Ένα πραγματικό παραμύθι της εποχής μας. Του Φρίντρικ Θορ Φρίντρικσον. Σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. ΕΤ1 τα μεσάνυχτα ακριβώς.

Τέλος το Αρμαγεδών από την ΝΕΤ στις 10. Το είχα δει το 1998, στις Βρυξέλλες με μια γυναίκα που μετά ερωτεύτηκα. Συναισθηματικά λοιπόν το προτείνω ανεπιφύλακτα. Εμπορικό και ο καλύτερος χαρακτήρας ο φοβερός Ρώσος αστροναύτης. Τέλος το τραγούδι των Aerosmith το θυμάστε όλοι.

Για την Κυριακή σας προτείνω το reflections in a Golden Eye του Τζών Χιούστον. Δεν το έχω δει και θα κάτσω να το δω λόγω σκηνοθέτη και κάστ. Μάρλον Μπράντο, Ελίζαμπεθ Ταίηλορ, Τζούλι Χάρις, Μπράϊαν Κιθ. Η ταινία θίγει την σεξουαλικότητα και τον πουριτανισμό, την ομαλότητα και την διαστροφή με φόντο τον αμερικάνικο νότο τέλη δεκατίας 40. Από την ΕΤ1 στις 10.

Αυτά από τις κρύες και παγωμένες Βρυξέλλες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Blog Counter