19/10/08

X- factor....τι ρατσισμός είναι αυτός;


Είδα χθες το X factor και την τελική επιλογή των παιδιών για την σειρά των ζωντανών εμφανίσεων. Εκεί λοιπόν υπήρξε ένα παιδί με καταπληκτική φωνή τενόρου. Και ήρθε η ώρα να ακούσει αν επιλέγεται ή όχι. Και η κυρία που αποφάσιζε (προφανώς σε συννενόηση με την παραγωγή της όλης σειράς..) λέει το αμίμητο :

"Είσαι μια φωνή που θα μπορούσε να κάνει τον κόσμο να ξαναγαπήσει την κλασσικη μουσική στην χώρα... Αλλά όχι απο το x-factor!!!".

Φοβερή ατάκα που μας λέει τα ακόλουθα :

1) Το X-factor δεν αφορά την καλή μουσική αλλά την παραγωγή σταρ για μπουζουξίδικα....

2) Δεν διαλέγουμε φωνές αλλά το εμπορικό μας κέρδος

3) Οι σταρ του μέλλοντος δεν πρέπει να μας πηγαίνου μπροστά αλλά να εξυπηρετούν το ίδιο μοντέλο του κάθε Μαρτάκη και Καλομοίρας, που όταν θα πάνε eurovision και χάσουν θα τους κάνουμε κιμά...

4) Άνθρωποι ορίζουν την μουσική μας κουλτούρα μέσω τηλεόρασης, με την δική τους οπτική που σαν κομπλεξικα να την εννοούν την "απόλυτη αλήθεια" . Εξ άλλου ήταν προφανές ότι κόπηκαν οι περισσότεροι που ενώ είχαν τα φωνητικά προσόντα δεν είχαν την ανάλογη εμφάνιση....Τέτοιος κοινωνικός ρατσισμός !!!! Και το ΕΣΡ δεν ασχολείται προφανώς γιατί η κοινοτική και εθνική νομοθεσία δεν μπορεί να εφαρμοστεί όταν ο ρατσισμός αυτός εκδηλώνεται δημόσια και απέναντι στους διαφημιστές των μεγάλων καναλιών.

Ας ξαναδούνε όλοι την κασέτα να δούμε αν έχουμε άδικο.....

2 σχόλια:

t. είπε...

Sygxarhthria gia to blog sas!! Polu kalo! Anadimosieysa to arthro sas sto blog mou http://ourgreektv.blogspot.com me ta eyshma gia sas!!

skoukios είπε...

ευχαριστώ ..πάντως δεν είναι τα εύσημα που χρειαζόμαστε αλλά δράση...μια ένωση τηλεθεατών ίσως... όπως στην Ιταλία;

 

Free Blog Counter